Gezocht! Verloskundigen uit de SPSNN regio die hun ervaringen willen delen over de counseling nevenbevindingen NIPT.

Vanaf 1 april 2023 is de NIPT officieel worden opgenomen in het landelijk prenataal screeningsprogramma en wordt deze kostenloos aangeboden aan zwangere vrouwen. Daarbij kunnen zwangere vrouwen kiezen voor de zogenaamde nevenbevindingen bij de NIPT.

Onderzoekers van het Amsterdam UMC (onder leiding van Lidewij Henneman) en het UMCG voeren een studie uit naar de ervaringen en meningen van verloskundigen over de counseling van de nevenbevindingen bij de NIPT. Op basis van de resultaten van het onderzoek willen de onderzoekers aanbevelingen  doen ter verbetering van de voorlichting en counseling rondom de nevenbevindingen.

Voor dit onderzoek zoeken we 6-7 verloskundigen uit de SPSNN regio die in een interview met studenten van de Verloskunde Academie Amsterdam hun ervaringen en meningen over de counseling nevenbevindingen NIPT willen delen. De interviews vinden plaats in de periode half mei-begin juni via Teams en duren ongeveer 45 minuten tot een uur. Voor het interview  hoef je je verder niet voor te bereiden. De interviewgegevens worden anoniem verwerkt.

Wil je meedoen aan deze studie, stuur dan een berichtje naar de SPSNN via spsnn@og.umcg.nl.

We geven je email dan door aan de twee studenten die vervolgens contact zullen opnemen voor het maken van een afspraak.