Bijscholing counselors

Bijscholingsronde counseling PNS 2022-2026

Behoud je kennis en vaardigheden

Als counselor heb je de belangrijke taak om aanstaande ouders goed voor te lichten over de prenatale screening en hen te begeleiden bij het maken van een keuze om wel of geen screening te laten uitvoeren. Counseling over de prenatale screening vraagt speciale kennis en specifieke vaardigheden. Het is belangrijk dit bij te houden.

Dat kan op verschillende manieren:

 • Houd je KENNIS up to date door deel te nemen aan webinars, symposia en bijeenkomsten. En volg de e-learning prenatale screening.
  ‘Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen? Hoe zat het ook alweer met de NIPT?’
 • LEER VAN ELKAAR door samen te reflecteren tijdens intervisiebijeenkomsten.
  ‘Is waardevrij counselen mogelijk en hoe doe je dat?’
 • Verbeter je GESPREKSVAARDIGHEDEN door te oefenen tijdens vaardigheidstrainingen.
  ‘Hoe stel je de juiste open vragen zodat een zwangere en partner tot een keuze kunnen komen die bij hen past?’

Kies zelf uit het bijscholingsaanbod

Als counselor kies je uit het bijscholingsaanbod voor het onderdeel counseling prenatale screening. Bepaal wat jouw leerbehoeftes zijn en kies de bijscholing dat hierbij past.

Wil je bijvoorbeeld meer leren over nevenbevindingen? Of over counselen van laaggeletterden? Of wil je de samenwerking met andere disciplines in jouw regio verbeteren? Vind bijscholing die aansluit bij je wens of organiseer zelf bijscholing.

Het beschikbare en geaccrediteerde aanbod vind je op:

Wist je dat je....

 • Twintig bijscholingspunten moet halen op het gebied van de prenatale screening: bijscholingsronde counseling prenatale screening 2022-2026?
  • Deze punten zijn onderdeel van de 200 bijscholingspunten die je moet halen als verloskundige en als volgt verdeeld:
   • E-learning: 4 punten (verplicht)
   • Kennis: 4 punten
   • Reflectie: 4 punten
   • Vaardigheden: 8 punten
 • Kunt checken op PE-online hoeveel punten je al hebt gehaald op elk van de onderdelen (kennis, reflectie en vaardigheden)? Je kunt hier ook een overzicht vinden van geplande bijscholingen.
Heeft deze informatie geholpen? 0 mensen vonden dit nuttig
Regiobijeenkomsten Noordoost-NL

Eerder is gecommuniceerd dat er dit jaar drie regiobijeenkomsten georganiseerd gaan worden. Inmiddels is de eerste bijeenkomst alweer achter de rug. Na evaluatie van de eerste bijeenkomst is besloten om het aantal bijeenkomsten in de regio aan te passen. In plaats van de oorspronkelijke drie bijeenkomsten, worden er dit jaar twee bijeenkomsten georganiseerd.