Bijscholing counselors

Aanbod bijscholing counselors 2022

Op 1 januari 2022 startte de nieuwe bijscholingsronde counseling prenatale screening 2022-2026.

Als counselor heb je in de nieuwe opzet van de bijscholing meer keuzevrijheid in de te volgen bijscholing. Er dienen twintig accreditatiepunten in vijf jaar te worden behaald, maar we willen iedereen stimuleren om nu al te starten met het volgen van bijscholingen en de te behalen accreditatiepunten te verdelen over deze vijf jaar.

Hieronder presenteren de opleidingen die op dit moment te volgen zijn zichzelf met een korte omschrijving van de trainingen. Het aanbod in is ontwikkeling. Op PE-online vind je altijd het meest recente aanbod. Voor verloskundigen; dit overzicht is ook toegankelijk als je niet lid bent van de KNOV.

Bijscholingsaanbod 1 juli 2022:

Via de links vind je meer informatie over de bijscholingen en hoe je je kunt inschrijven.

In de e-learning komt alle theorie over counseling prenatale screening kort langs. Het is verplicht deze e-learning elke 5 jaar ten minste 1 keer te volgen. Gebruik deze e-learning (ook) om meer inzicht te krijgen in je leerwensen en een keuze maken uit het overige scholingsaanbod.

  • MIO counseling PNS bij laaggeletterheid en taalbarrière, Leerpunt KOEL

Als counselor kom je laaggeletterden en/of mensen met een taalbarrière tegen. Tijdens deze MIO helpen we je om de counseling over prenatale screening bij laaggeletterdheid te verbeteren. We gaan dieper in op het herkennen van laaggeletterdheid, het toepassen van gesprekstechnieken en het beoordelen van het voorlichtingsmateriaal. Hoe kan je je taalgebruik aanpassen en welke gesprekstechnieken kan je toepassen?

Samen op reis is een serious game over counseling prenatale screening. Een spel dus, maar wel een spel waar je heel veel van leert. In deze MIO bijscholing ga je op een verrassende en prikkelende manier op onderzoek uit naar je eigen en elkaars ervaringen en opvattingen. Wij beloven je de leukste bijscholing die je ooit deed.

  • Nascholing counselen prenatale screening, o.b.v. casuïstiek bespreking, Arjenne Hoeksema

Echoscopist en verloskundige Anita van Oostrom frist jullie kennis over het ETSEO, het TTSEO en de NIPT op, tijdens een afwisselend en informatief ochtendprogramma. Het ITV-middagprogramma (MIO) wordt begeleid door Arjenne Hoeksema, verloskundige en coach. We werken met jullie eigen casuïstiek en de incidentmethode.

  • Counselors Prenatale Screening, DOKh

– Vaardigheidstraining versie 2022, gericht op het bieden van dilemma counseling bij koppels.

– Een (interdisciplinaire) intervisie / reflectie bijeenkomst (MIO).

  • Prenatale screening – training 1 basis, 2 gevorderd, 3 expert – jaar 1, 2 en 3, Leffectief

Met deze training word je op een interactieve wijze bekend gemaakt met de ins en outs van de counseling rondom prenatale screening. Door slechts een paar minuten per dag te spelen neem je de kennis tot je, maar zorg je ook voor het onderhouden van die kennis.

  • Vaardigheidstraining counseling prenatale screening, LEV-scholing

LEV-scholing heeft, samen met stichting Dialoog, een vaardigheidstraining ontwikkeld, speciaal voor Counseling Prenatale Screening. Een leuke, leerzame en dynamische training. LEV-scholing werkt met de methodiek Dynamische Oordeelsvorming®. Je leert nog bewuster de juiste vragen stellen zodat een zwangere (en partner) tot een keuze kunnen komen die bij haar/hen past.

Door ervaring leer je. Tijdens deze intervisie worden op methodische wijze deze ervaringen gedeeld. Het doel is de deskundigheid te bevorderen en de kwaliteit van de counseling te handhaven of verbeteren. De intervisie wordt begeleid door een ervaren verloskundig coach/trainer.

Heeft deze informatie geholpen? 0 mensen vonden dit nuttig
Nieuw aanvraagformulier NIPT

Vanaf maandag 27 maart 2023 kun je aanvragen voor de NIPT als onderdeel van de reguliere screening doen. Voor de aanvraag is een nieuw aanvraagformulier in je bronsysteem beschikbaar.