Beeldbeoordeling

Alles over de beeldbeoordeling voor echoscopisten

Algemene informatie

Als echoscopist heb je een verantwoordelijke taak. Om je kennis op peil te houden, is het belangrijk om af en toe stil te staan bij je werkzaamheden. Daarom krijg je op regelmatige basis een beeldbeoordeling. Hiervoor maak je een logboek van 3 SEO-onderzoeken waar je feedback op ontvangt. Ook krijg je de mogelijkheid om vakgerelateerde vragen te stellen. 

RIVM: kwaliteitsbeoordeling SEO

Externe link

SEO-logboek

De SPSNN selecteert 5 cases, deze mogen niet ouder zijn dan zes maanden. Als SEO-echoscopist kies je 3 van de 5 geselecteerde cases, hiervan maak je een logboek.

Denk erom dat herleidbare gegevens zichtbaar zijn op alle afbeeldingen; geboortedatum, cliënt-/patiëntnummer, datum en tijdstip echo-onderzoek. Vervolgens zal een van onze kwaliteitsmedewerkers het logboek bekijken en jou een schriftelijke terugkoppeling geven. Als het kan, vergelijken we jouw gegevens met hoe jouw echocentrum het in het algemeen doet. 

Krijg je binnenkort een beeldbeoordeling?
Bereid jezelf voor met een handleiding voor het maken van een logboek

Logboek uploaden

Het opvragen en uploaden van je logboek gaat via Peridos tenzij anders door ons is aangegeven. Een handleiding over de werkwijze vind je op Peridos.nl.

 

Logboek opladen
Heeft deze informatie geholpen? 0 mensen vonden dit nuttig
Meedoen aan onderzoek over voorlichtingsmaterialen

Voordat het RIVM-CvB kan beoordelen of nieuwe voorlichtingsmaterialen toegevoegd worden aan de landelijke voorlichtingsmaterialen van het RIVM, is het van belang om inzicht te krijgen of deze aansluiten bij de wensen, behoeften van de verloskundigen en de praktische toepasbaarheid. De onderzoeksgroep is nog op zoek naar praktijken en verloskundigen die mee willen doen aan het onderzoek!