Instructies voor het correct invullen van informatie over bloedafnameorganisaties.

  • Bij de aanvraag van een NIPT moet je een bloedafnameorganisatie (verder BAO) selecteren. Deze stuur je vervolgens via het aanvraagbericht naar Peridos. Wanneer een aanvraag niet volledig is en daardoor niet kan worden verwerkt, dan ontvang je als aanvrager een notificatie van Peridos. Bovendien wordt een concept aangemaakt dat te zien is in het overzicht ‘Concept berichten’. Heb je een notificatie gekregen? Open dan het concept bericht in Peridos en vul het daar aan. Zie de schermprint hieronder.

  • Selecteer een BAO met AGB-code uit de lijst in het bronsysteem. Vul dit niet handmatig in, want dan komt er een foutmelding dat het ‘contract van de BAO niet actief is’.
  • Op dit moment is het nog mogelijk om de BAO te wijzigen als er al bloed is afgenomen. Doe het niet, dit leidt tot fouten verder in het proces. Wijzig alleen de BAO als de zwangere nog niet is geprikt.
  • Op Peridos.nl vind je onder het tabblad ‘Zoek (zorg)locatie > zoek bloedafnamelocatie’ in de eerste regel een lijst met alle bloedafnamelocaties. Hierin zijn de locaties met bijbehorende BAO gesorteerd op plaatsnaam, wat het zoeken makkelijker maakt. Print deze lijst niet uit, want hij wordt steeds geactualiseerd.