Oproep voor counselors: doe mee aan #jouwkeuzeonzezorg.

Oproep voor counselors: Neem deel aan creatieve workshops om de kwaliteit van de counseling te optimaliseren

Counseling heeft een centrale rol in de prenatale screening en is misschien ook wel het meest complexe onderdeel ervan. Als counselor help jij aanstaande ouders om een weloverwogen keuze te maken: wel of geen prenatale screening? En wat als de uitkomst van de screening anders is dan gehoopt? Daarmee heb je als counselor een grote verantwoordelijkheid.

Het project #jouwkeuzeonzezorg van de ontwerpers Iris van Sen en Joost Bos onderzoekt op een vernieuwende en creatieve manier samen met counselors en zwangeren hoe de counseling over de prenatale screening geoptimaliseerd kan worden. Daarvoor zijn Iris en Joost op zoek naar counselors die willen deelnemen aan workshops met een creatieve insteek. Meer informatie over het project vind je in de uitnodiging.

De SPSNN ondersteunt dit project van harte. We verwachten dat deze creatieve workshops vernieuwende en bruikbare adviezen zullen opleveren om de counseling nog beter te kunnen uitvoeren. Zodat de counseling zowel voor de zwangere als de verloskundige echt van meerwaarde is. We hopen daarom dat veel counselors zich zullen aanmelden. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan contact op met Iris, via irisvansen@gmail.com. Goed om te weten: voor deelname aan de workshops zijn accreditatiepunten aan te vragen bij de KNOV

Uitnodiging #jouwkeuzeonzezorg