Als counselor prenatale screening moet je 20 accreditatiepunten halen in de bijscholingsronde die loopt van 2022 tot en met 2026. De Regionale Centra monitoren de voortgang van de gevolgde bijscholing en toetsen deze tussentijds. Hiervoor kijken de RC’s naar de bijscholing die in Peridos is vastgelegd. Wanneer je je als verloskundige inschrijft bij het deelregister counseling van het KNOV, worden de accreditatiepunten voor de counseling automatisch bijgeschreven in Peridos.
Wanneer je je niet inschrijft bij het deelregister, of wanneer je geen verloskundige bent, ben je er zelf voor verantwoordelijk dat de accreditatiepunten in Peridos worden bijgeschreven. Stuur daarvoor je bewijzen van deelnamen naar het RC.
Hoe registreer je in het deelregister counseling prenatale screening van de KNOV?
- Registratie is gratis als al je geregistreerd bent in het kwaliteitsregister van de KNOV
- Je hoeft geen lid te zijn van de KNOV, maar je moet wel verloskundige zijn
- Houd je kwaliteitsovereenkomst met een Regionaal Centrum bij de hand
- Ga naar het KNOV Kwaliteitsregister en volg de instructie voor het deelregister counseling prenatale screening
Benieuwd naar het bijscholingsaanbod?
Op PE-online vind je een overzicht van scholingen. Selecteer bij categorie ‘PNS’ en je vindt het aanbod bijscholingen counseling prenatale screening. Let erop dat het filter bovenin (klassikaal, e-learning, MIO) beperkend is in welke scholing te zien is.
Echocasuïstiek niet geaccrediteerd voor counseling prenatale screening
De accreditatiecommissie van de KNOV heeft beoordeeld dat de inhoud van echocasuïstiek niet voldoet aan de eisen die gesteld zijn in het raamwerk bijscholing counseling prenatale screening. Echocasuïstiek is daarom niet meer geaccrediteerd voor het deelregister counseling prenatale screening. Voor het volgen van echocasuïstiek kunnen wel ‘algemene’ kennis accreditatiepunten worden bijgeschreven.