Registratie in deelregister counseling prenatale screening KNOV.

Als counselor is het belangrijk dat je je bijschoolt in de prenatale screening. In januari 2022 is de nieuwe bijscholingsronde van start gegaan. In deze bijscholingsronde, die 5 jaar duurt, dien je 20 accreditatiepunten te halen. De RC’s monitoren de voortgang van de gevolgde bijscholing en toetsen deze tussentijds. Hiervoor wordt gekeken naar de bijscholing die in Peridos is vastgelegd.

Wanneer je je als verloskundige inschrijft bij het deelregister counseling prenatale screening van het KNOV, worden de accreditatiepunten voor de counseling automatisch bijgeschreven in Peridos. Ga naar het KNOV Kwaliteitsregister, houd je kwaliteitsovereenkomst met een Regionaal Centrum bij de hand en volg de instructie voor het deelregister counseling prenatale screening.

Wanneer je je niet inschrijft bij het deelregister, of wanneer je geen verloskundige bent, ben je er zelf voor verantwoordelijk dat de accreditatiepunten in Peridos worden bijgeschreven. Dat doe je door het deelnamebewijs naar spsnn@og.umcg.nl te mailen. Je scholing wordt dan handmatig bijgeschreven in Peridos.