Verzoek IMITAS-studie: maandelijkse aanlevering gegevens!.

Verzoek IMITAS- studie: maandelijkse aanlevering gegevens

Voor de IMITAS-studie is het essentieel om op tijd diverse vragenlijsten aan zwangeren te kunnen versturen. Daarom vragen wij alle counselingspraktijken en echocentra om vanaf 1 augustus 2021 maandelijks de counselings- én tweede trimester SEO gegevens aan Peridos aan te leveren in plaats van elke drie maanden.

Door middel van vier verschillende vragenlijststudies onderzoeken de IMITAS-onderzoekers op een aantal momenten in de zwangerschap en postpartum de perspectieven en ervaringen van zwangeren en hun (eventuele) partner met het eerste trimester SEO.

Om de vragenlijsten op tijd aan de juiste te groep te kunnen versturen hebben zij een aantal gegevens nodig, waaronder de conclusie van het eerste en tweede trimester SEO. Afhankelijk van deze conclusies wordt namelijk een passende vragenlijst aan de zwangere gestuurd die zij ontvangt bij een zwangerschapsduur van 24 weken. Om de juiste vragenlijst bij deze zwangerschapsduur te kunnen versturen is het belangrijk dat de data maandelijks wordt aangeleverd aan Peridos.

De rest van de gegevens die zij nodig hebben, zoals e-mailadres, a’terme datum, counseling en data van het eerste trimester SEO ontvangen zij automatisch vanuit Peridos met de gegevens van het eerste trimester SEO. De uitkomsten van de vragenlijsten zijn essentieel om de mening en behoeften van de zwangeren t.o.v. het eerste trimester SEO in kaart te brengen.

Namens het IMITAS-onderzoeksteam hartelijk dank!