Wijziging betaalperiode en vervaltermijn eerste trimester SEO.

Wijziging betaalperiode en vervaltermijn eerste trimester SEO

De huidige situatie:

  • Maandelijkse uitbetaling van verrichtingen goedgekeurd t/m 15e van de maand.
  • Op de 16e van de maand staat het betaaloverzicht klaar.
  • Uitbetaling uiterlijk 23e van de maand.

Vanaf 1 juli:

  • Maandelijkse uitbetaling van verrichtingen uitgevoerd tot 1e van de maand.
  • Op 8e dag van de maand staat het betaaloverzicht klaar (echocentra kunnen dus t/m de 7e dag van de maand gegevens corrigeren en aanleveren over de voorgaande maand).
  • Uitbetaling uiterlijk 15e van de maand.

De eerste uitbetaling volgens de nieuwe werkwijze ontvangt u op uiterlijk 15 juli 2022. Deze betaling is kort na de laatste betaling via de oude werkwijze; die vindt plaats op uiterlijk 23 juni en bevat de betalingen van de verrichtingen die goedgekeurd zijn t/m 15 juni. De eerste uitbetaling via de nieuwe werkwijze is dus de uitbetaling van verrichtingen die goedgekeurd zijn in de periode 16 juni 2022 tot 1 juli 2022.

Vanaf 1 juli 2022 verandert ook de vervaltermijn van ETSEO’s met de status ‘Niet betaalbaar’

Alle ETSEO’s met de status ‘Niet betaalbaar’ krijgen, als er geen correctie plaatsvindt binnen 6 maanden, de status ‘Afgewezen’. Als ETSEO’s eenmaal de status ‘Afgewezen’ hebben, kunnen ze niet meer gecorrigeerd worden en kan er ook geen uitbetaling meer plaatsvinden. Tot 1 juli is deze periode nog 12 maanden (in plaats van 6 maanden).

Al deze wijzigingen zijn verwerkt in een nieuwe versie van het document ‘Tarieven en declaraties’ dat op 27 juni is gepubliceerd.