Informatie over het nieuwe Kwaliteitssysteem echoapparatuur.

Op maandag 14 november en op donderdag 17 november jl. zijn twee online informatiebijeenkomsten georganiseerd over het nieuwe kwaliteitssysteem echoapparatuur. Piet van Kalken en Ruben van Engen van het LRCB hebben toegelicht hoe dit systeem in elkaar zit en Jacqueline Reijerink heeft inzicht gegeven in de rol van de Regionale Centra bij de verschillende onderdelen in het systeem. Duidelijk werd welke verschillende keuringen en testen er komen en ook hoe de implementatie stapsgewijs vanaf januari 2023 gaat plaatsvinden. Aan het eind werden vragen van deelnemers beantwoord. In totaal waren zo’n 200 mensen aanwezig.

Zie www.lrcb.nl voor meer informatie over dit kwaliteitssysteem. Deze website wordt steeds verder aangevuld met informatie en antwoorden op veel gestelde vragen.

Zie www.lrcb.nl om de informatiebijeenkomst terug te zien en voor de slides van de bijeenkomst.

Ten behoeve van dit kwaliteitssysteem, dient het LRCB per locatie te weten welke apparaten worden gebruikt. Daartoe heeft het LRCB in de afgelopen maanden een uitvraag gedaan bij alle echocentra. Mocht je deze gegevens nog niet hebben doorgegeven, hierbij de oproep om dit z.s.m. te doen! Zonder deze gegevens kunnen geen afspraken worden ingepland.