Verloskundigenpraktijken gevraagd voor deelname aan vragenlijststudie.

Verloskundigenpraktijken gevraagd voor deelname aan vragenlijststudie 13 weken echo

De onderzoekers van de IMITAS-before studie (IMplementation of the fIrst Trimester Anomaly Scan) zijn op zoek naar verloskundigenpraktijken die een vragenlijst zouden willen uitzetten onder zwangeren en hun partner over hun perspectieven en ervaringen met de tweede trimester SEO (ofwel 20 weken echo), om straks een goede vergelijking te kunnen maken met de groep zwangeren die een eerste trimester SEO (ofwel 13 weken echo) zal krijgen.

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan dit vragenlijstonderzoek.

Doel van het onderzoek

De IMITAS-studie onderzoekt de potentiële voor-en nadelen van de eerste trimester SEO. De studie is onderverdeeld in een IMITAS-before en IMITAS-after cohort. Tijdens het IMITAS-after cohort zal de eerste trimester SEO in onderzoek verband aangeboden worden, het IMITAS-before cohort dient als controlegroep. De IMITAS-before vragenlijststudie 1 is een substudie van de IMITAS-studie. In vragenlijststudie 1 worden de perspectieven en ervaringen van zwangeren en hun partner omtrent de huidige prenatale screening (before) en omtrent de eerste trimester SEO (after) onderzocht. Resultaten van de IMITAS-before vragenlijststudie 1 zijn essentieel om een vergelijking te maken tussen het huidige programma van prenatale screening en de mogelijke toekomstige implementatie van een eerste trimester SEO.

Neem deel aan het onderzoek

In februari 2021 worden de eerste vragenlijsten uitgezet. De studie zal duren tot de start van de 13 wekenecho, 1 september 2021. Wij hopen op 30 deelnemende praktijken.

Wilt u met uw praktijk meedoen aan dit onderzoek of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Kim Bronsgeest of Eline Lust, arts-onderzoekers IMITAS, via imitas@lumc.nl.